Slike AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
Slike AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
Slike AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
Slike AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
Slike AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
Slike AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
Slike AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
Slike AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12

AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12

Anni Farm
470ДЕН

Информации за испорака

Опис на производот

Потребна е само 1 капсула дневно за да се задоволат сите дневни потреби за витамини од Б комплексот! Метил Б12 1000 + Б комплексот работи побрзо и поефикасно од другите производи за додатоци и има избалансирана комбинација на витамини Б во својот состав. Уникатниот состав на препаратот значи дека една капсула содржи витамин Б12 или метилкобаламин во доза од 1000 микрограми. Метилкобаламинот е познат по тоа што се апсорбира поцелосно, побрзо и подолго во телото во споредба со другите форми на витамин Б12 (цијанокобаламин). Ова е особено важно за луѓето чија природна апсорпција на витамините Б е намалена поради здравствени проблеми. Витаминот Б е неопходен за правилно функционирање на организмот, а природно го има во храната. Поради неурамнотежена исхрана, брз начин на живот и зголемен стрес, не е невообичаено телото да има недостаток од овој витамин. Луѓето кои се склони кон опаѓање на витаминот Б комплекс се поподложни на болести, како и на развој на многу здравствени проблеми. Витамин Б комплекс Витаминот Б12 заедно со другите витамини од групата Б, освен за здравјето, игра голема улога во зачувувањето на убавината. Витамините од групата Б се тука за да се грижат за убавината на косата, кожата и ноктите. Забележливо е дека поради недостаток на овие витамини косата станува слаба и тенка, ноктите се кршливи и кршливи, а кожата е склона кон мозолчиња. Пантотенската киселина, т.е. витаминот Б5, е позната по тоа што игра улога во заштитата на косата од побелување, со стимулирање на пигментот, а пиридоксинот ја прави поубава. Значи, колку повеќе витамин Б, толку помладо ќе изгледате. Витамин Б комплекс Метилкобаламин, форма на витамин Б12, е корисен за телото на многу начини. Моќта на апсорпција на овој витамин од организмот е целосна. Метилкобаламинот поволно делува на нервните клетки и мозочното ткиво кои се во постојан процес на регенерација и обновување, влијае на подобар сон, учествува во метаболизмот на хомоцистеинот и го намалува неговото ниво во организмот. Недостатоците на витамин Б12 лесно се забележуваат и лесно се дијагностицираат. Недостатокот на витамин Б12 може да доведе до нарушувања и оштетување на нервните функции, што дополнително може да доведе до нарушување на рамнотежата, пецкање во рацете и нозете, зуење во ушите и слично. Анемија може да се појави поради недостаток на витамин Б12. Витаминот Б12 и другите витамини од групата Б се наоѓаат низ телото. Нивниот недостаток најчесто се јавува поради неможноста за апсорпција од цревата. Потоа се појавува појава на пернициозна анемија и други сериозни нарушувања. Бидејќи овој витамин не може да се апсорбира од цревата во споменатите ситуации, неопходно е негово дополнување. Витаминот Б12 е неопходен за нормално, физиолошко функционирање на телото. Учествува во метаболизмот на мастите, протеините и јаглехидратите. Неопходен е за нормална еритропоеза - за создавање на црвени крвни зрнца (еритроцити). Потребно е за обновување на епителот во дигестивниот тракт и за зачувување на функцијата на нервниот систем. Комплекс од витамини Б1, Б2, Б3, Б6, Б12 Учествува во синтезата на ДНК, неопходно е фолната киселина да се користи како витамин во организмот. Учествува во метаболизмот на хомоцистеин. Комплексот на витамини Б1, Б2, Б3, Б6, Б12 учествува во производството на клеточна енергија и одржување на нормалната функција на мускулните, нервните и срцевите клетки. Витаминот Б12 се наоѓа низ телото, а неговиот недостаток може да настане поради неможноста за апсорпција од цревата. Потоа се појавува појава на пернициозна анемија и други сериозни нарушувања. Бидејќи овој витамин не може да се апсорбира од цревата во споменатите ситуации, неопходно е негово дополнување. Витаминот Б12 е неопходен за нормално, физиолошко функционирање на телото. Учествува во метаболизмот на мастите, протеините и јаглехидратите. Неопходен е за нормална еритропоеза - за создавање на црвени крвни зрнца (еритроцити). Потребно е за обновување на епителот во дигестивниот тракт и за зачувување на функцијата на нервниот систем. *Производот не е од животинско потекло

Спецификации

Бренд
AMN

Карактеристики

Квантитет
30 таблети
Други карактеристики
Содржи витамини: витамин Б12;

Ананас ID

Шифра на производот
S4NNUR662F

EAN /   код

EAN /   код
8606106776270
470ДЕН

Информации за испорака

Опис на производот

Потребна е само 1 капсула дневно за да се задоволат сите дневни потреби за витамини од Б комплексот! Метил Б12 1000 + Б комплексот работи побрзо и поефикасно од другите производи за додатоци и има избалансирана комбинација на витамини Б во својот состав. Уникатниот состав на препаратот значи дека една капсула содржи витамин Б12 или метилкобаламин во доза од 1000 микрограми. Метилкобаламинот е познат по тоа што се апсорбира поцелосно, побрзо и подолго во телото во споредба со другите форми на витамин Б12 (цијанокобаламин). Ова е особено важно за луѓето чија природна апсорпција на витамините Б е намалена поради здравствени проблеми. Витаминот Б е неопходен за правилно функционирање на организмот, а природно го има во храната. Поради неурамнотежена исхрана, брз начин на живот и зголемен стрес, не е невообичаено телото да има недостаток од овој витамин. Луѓето кои се склони кон опаѓање на витаминот Б комплекс се поподложни на болести, како и на развој на многу здравствени проблеми. Витамин Б комплекс Витаминот Б12 заедно со другите витамини од групата Б, освен за здравјето, игра голема улога во зачувувањето на убавината. Витамините од групата Б се тука за да се грижат за убавината на косата, кожата и ноктите. Забележливо е дека поради недостаток на овие витамини косата станува слаба и тенка, ноктите се кршливи и кршливи, а кожата е склона кон мозолчиња. Пантотенската киселина, т.е. витаминот Б5, е позната по тоа што игра улога во заштитата на косата од побелување, со стимулирање на пигментот, а пиридоксинот ја прави поубава. Значи, колку повеќе витамин Б, толку помладо ќе изгледате. Витамин Б комплекс Метилкобаламин, форма на витамин Б12, е корисен за телото на многу начини. Моќта на апсорпција на овој витамин од организмот е целосна. Метилкобаламинот поволно делува на нервните клетки и мозочното ткиво кои се во постојан процес на регенерација и обновување, влијае на подобар сон, учествува во метаболизмот на хомоцистеинот и го намалува неговото ниво во организмот. Недостатоците на витамин Б12 лесно се забележуваат и лесно се дијагностицираат. Недостатокот на витамин Б12 може да доведе до нарушувања и оштетување на нервните функции, што дополнително може да доведе до нарушување на рамнотежата, пецкање во рацете и нозете, зуење во ушите и слично. Анемија може да се појави поради недостаток на витамин Б12. Витаминот Б12 и другите витамини од групата Б се наоѓаат низ телото. Нивниот недостаток најчесто се јавува поради неможноста за апсорпција од цревата. Потоа се појавува појава на пернициозна анемија и други сериозни нарушувања. Бидејќи овој витамин не може да се апсорбира од цревата во споменатите ситуации, неопходно е негово дополнување. Витаминот Б12 е неопходен за нормално, физиолошко функционирање на телото. Учествува во метаболизмот на мастите, протеините и јаглехидратите. Неопходен е за нормална еритропоеза - за создавање на црвени крвни зрнца (еритроцити). Потребно е за обновување на епителот во дигестивниот тракт и за зачувување на функцијата на нервниот систем. Комплекс од витамини Б1, Б2, Б3, Б6, Б12 Учествува во синтезата на ДНК, неопходно е фолната киселина да се користи како витамин во организмот. Учествува во метаболизмот на хомоцистеин. Комплексот на витамини Б1, Б2, Б3, Б6, Б12 учествува во производството на клеточна енергија и одржување на нормалната функција на мускулните, нервните и срцевите клетки. Витаминот Б12 се наоѓа низ телото, а неговиот недостаток може да настане поради неможноста за апсорпција од цревата. Потоа се појавува појава на пернициозна анемија и други сериозни нарушувања. Бидејќи овој витамин не може да се апсорбира од цревата во споменатите ситуации, неопходно е негово дополнување. Витаминот Б12 е неопходен за нормално, физиолошко функционирање на телото. Учествува во метаболизмот на мастите, протеините и јаглехидратите. Неопходен е за нормална еритропоеза - за создавање на црвени крвни зрнца (еритроцити). Потребно е за обновување на епителот во дигестивниот тракт и за зачувување на функцијата на нервниот систем. *Производот не е од животинско потекло

Спецификации

Бренд
AMN

Карактеристики

Квантитет
30 таблети
Други карактеристики
Содржи витамини: витамин Б12;

Ананас ID

Шифра на производот
S4NNUR662F

EAN /   код

EAN /   код
8606106776270
Понуди од други продавачи за истиот производ
AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
480ДЕН
Кај продавачотПЗУ Аптека Полин

Можеби ќе ви се допадне

Мислиме дека навистина би ти се допаднале следните производи

Понуди од други продавачи за истиот производ
AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
AMN Метил Б12 1000 μg + Б комплекс, витамин Б12
480ДЕН
Кај продавачотПЗУ Аптека Полин

Можеби ќе ви се допадне

Мислиме дека навистина би ти се допаднале следните производи

Maestro credit card iconMaster credit card iconvisa secure card iconDiners card icon
Maestro credit card iconMaster credit card iconvisa secure card iconDiners card icon

Известување за колачиња

При користење на која било страница на веб-страницата ananas.mk, компанијата Ананас може да зачува одредени информации на уредот на корисникот, преку „колачиња“.