Испорака на производи и начин на плаќање

Испорака и враќање на производи

 

Доставата се врши секој работен ден од 8 до 17 часот и истата вклучува достава до адреса. Целиот процес на испорака на производи е транспарентен: ќе добиеш информации кога плаќањето е успешно завршено и кога пакетот е на пат до избраната адреса.

 

Кога станува збор за испорака на пакети со тежина поголема од 30кг, без разлика дали се испорачуваат од магацинот на Ananas или од магацинот на трговецот, можни се отстапувања од наведените услови за испорака, односно рокот на испорака може да биде подолг од наведениот.

 

Го поедноставивме и враќањето на робата. Имаш право да поднесеш жалба преку страницата за нарачки и поплаки или преку контакт формата на страницата за поддршка на корисници. Може да се јавиш и на 0800 44400, избирајќи ја опцијата 4.

 

Дури и ако сакаш само да го вратиш производот од која било причина, тоа можеш да го направиш најдоцна во рок од 14 дена од денот на испораката на твојата нарачка. Единствениот услов е производот да не се користи. Во овој случај, ти ги сносиш само трошоците за враќање на производите.

 

Повеќе информации можеш да најдеш овде, а достапни се и Општите услови за купување. 

 

 

Безбедност и начини на плаќање

 

Сите лични податоци што ги оставаш на Ananas Платформата се заштитени со најсовремениот водечки безбедносен протокол. При внесување на податоци за платежна картичка, доверливите информации се пренесуваат преку јавна мрежа во заштитена (шифрирана) форма со помош на протоколот SSL и системот PKI, моментално најсовремената криптографска технологија достапна на пазарот.

 

Производите што ги нарачуваш можеш да ги платиш со картичка (Visa, MasterCard и Diners Club) или во готово при подигнување на робата.

 

Информациите за платежните картички се чуваат на безбедна, заштитена страница во шифрирана форма и не се достапни за другите страни во процесот на плаќање.  

 

Информациите за картичката никогаш не се достапни за Платформата, вклучувајќи ја и ситуацијата кога регистрираниот корисник ќе ја зачувува користената платежна картичка на неговата корисничка сметка на Платформата. По издавањето на фактурата за нарачаните производи, средствата ќе бидат повлечени од картичката на потрошувачот, а дотогаш истите ќе бидат само резервирани. 

Известување за колачиња

При користење на која било страница на веб-страницата ananas.mk, компанијата Ананас може да зачува одредени информации на уредот на корисникот, преку „колачиња“.