Органските Сомен нудли се тенки интегрални нудли од пченично брашно. Својата фина конзистентност ја должат на брашното кое е ситно мелено во неколку чекори. Јапонските тестенини се вкусни во сите годишни времиња, или се служат топли, во супи, со зачинет сос или пржен зеленчук, или ладни во свежи летни салати. Не додавајте сол во зовриената вода, бидејќи тестенините веќе содржат сол.
- Вегански производ
Начин на подготовка: Време за готвење 3 мин.
Состав: Интегрално пченично брашно*, морска сол.
*од сертифицирано органско земјоделство
Алергени: Пченично брашно, глутен.
Складирање: Да се чуваат на ладно и суво место.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1460 kJ/345 kcal
Масти: 2,1 g
од кои заситени: 0,4 g
Јаглехидрати: 66 g
од кои шеќери: 1,1 g
Растителни влакна: 4,5 g
Протеини: 14 g
Сол: 1,9 g